El projecte de recerca i difusió Monges a palau! El Monestir de Santa Clara de Barcelona al Palau Reial, 1718-1936 és un projecte dut a terme pel Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines (SAF), amb la col·laboració del Museu d’Història de Barcelona, per commemorar els 300 anys de l’entrada de les monges de Santa Clara de Barcelona al seu nou monestir del Palau Reial el 29 de juliol de 1718.

En aquesta web trobareu l’exposició virtual que hem elaborat per recordar aquesta efemèride i per donar a conèixer la història del monestir de Santa Clara de Barcelona, el seu patrimoni i les possibilitats de recerca del seu arxiu (avui conservat a l’Arxiu del Monestir de Sant Benet de Montserrat). També per reivindicar la memòria històrica i la presència d’aquesta comunitat femenina al centre de la ciutat de Barcelona.

Monges a palau! és un eina més de difusió i recerca que el SAF posa a disposició de la ciutadania i dels investigadors per seguir ampliant i aprofundint en el coneixement de les comunitats benedictines femenines de Catalunya, en el seu passat i el seu present, per construir un futur en comú.